Zorg en Welzijn: interview met Tariq Ramadan

 

image Zorg + Welzijn Magazine 4, april 2008 Filosoof Tariq Ramadan, bruggenbouwer in Rotterdam – Sociaal werkers moeten burgers het gevoel geven erbij te horen Binnenkort komt de filosoof en islamoloog Tariq Ramadan met zijn visie op het Rotterdamse integratiedebat. Welke problemen spelen er en welke praktische middelen zijn er om hieraan te werken? Sociale projecten in de buurt zijn erg belangrijk. Door Mellouki Cadat en Ephraïm Patty

De Egyptisch-Zwitserse Tariq Ramadan (1962) oogst veel bewondering met zijn pleidooi voor een Europese Islam. In zijn visie, genaamd New We, moeten moslims in overeenstemming kunnen leven met hun geloof, terwijl zij ook daadwerkelijk deel uitmaken van de westerse samenleving. Doordat hij veel jonge moslims weet te bereiken zien velen hem als bruggenbouwer tussen moslims en niet-moslims. Ook wordt de charismatische filosoof gezien als iemand die een positieve invloed heeft op het voorkomen van moslimradicalisme

 Categorieën:Artikelen, Culturele spanningen, Movisie, Multiculturele samenleving, Participatie, Radicalisering, Sociale cohesie, Veiligheid, Welzijn, Wetenschap

Tags: ,

1 reply

Trackbacks

  1. Interview met Mellouki Cadat, deel 3 | De Indische Buurt in Amsterdam Oost

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: