Over mij

Ik ben Amsterdamse stadmaker 

Hoe maak ik de stad?
Ik ben een actieve inwoner van Amsterdam met een Bretons-Sahareens / Frans-Algerijns achtergrond. Ik zet me in voor wijken, het creëren van ruimte voor maatschappelijk initiatief en co-creatie tussen burger en bestuur.

Ik vind belangrijk dat buurtbewoners in Amsterdam verantwoordelijkheid nemen voor de publieke taken in de wijk én zeggenschap krijgen door mee te doen, mee te denken én mee te beslissen. Dit kan bijvoorbeeld door beheer van maatschappelijk vastgoed, initiatief voor informele zorg, een burgertop en loting (G1000) of budget monitoring. Door te zorgen dat inwoners actief meedoen kan er een hoop worden bewerkstelligd. Ik stimuleer buurtbewoners hierin ben betrokken bij tal van initiatieven.

Welk initiatief/locatie/plek in de stad Amsterdam inspireer mij en waarom?

Het ZID-Theater, City Art & Performance Center in Amsterdam West. Op de Balkan, de regio van herkomst van directeur Karolina Spaic, betekent het woord ZID ‘de muur’. Voor ZID-Theater in Amsterdam betekent het: het doorbreken en slechten van muren tussen mensen door middel van theater. Het ZID-Theater weet precies hoe wijkbewoners met elkaar in gesprek moesten krijgen. Zo is de toneelgezelschap in staat om steeds opnieuw een dialoog tot stand brengen tussen mensen die normaal gesproken niet met elkaar in dialoog gaan. Zij gaan naar alle ontmoetingsplekken zoals kerken, buurtcentra en spreekt mensen aan. Zij halen inwoners uit alle groepen in de wijk bij elkaar. Zij laten mensen hun verhalen vertellen en onderling delen. Er ontstaat er een theatrale dialoog tussen mensen die elkaar anders nooit tegen komen, ook al wonen ze in dezelfde wijk.

3 replies

  1. Thanx 🙂 ! Een fotoportret van Claudia Kamergorodski…

    Like

  2. Volgens mij zitten wij in dezelfde hoek, ik ben bewonerscoach en als ik rondsnuffel op je blog kom ik allerlei herkenningspunten en vaktermen uit mijn werk tegen.
    Wat een prachtige foto’s overigens! ik voeg je toe aan mijn blogronde!

    Like

Trackbacks

  1. 2010 in review | Brieuc-Yves (Mellouki) Cadat

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: