Socioloog Justus Uitermark: Voorkom een schandaal rond de verkoop van overheidsvastgoed in Zeeburg

Wie vindt dat de overheid huisvesting moet bieden aan scholen, kinderdagverblijven en buurtcentra, moet nu in het geweer komen tegen de uitverkoopplannen van stadsdeel Zeeburg.Zeeburg staat op het punt het vastgoed van de overheid in de Indische Buurt te verkopen aan woningcorporaties. Voor een kleine elf miljoen euro zouden de corporaties 26 panden in handen krijgen. Onder die panden zijn twee voormalige scholen die al tijden leegstaan. Bewonersorganisaties en ouders hebben gevraagd of ze de panden konden gebruiken voor buurtactiviteiten maar het stadsdeel weigerde; blijkbaar krijgen de corporaties de panden liever leeg opgeleverd. In de portefeuille zit ook een pand dat nu wordt gehuurd door non-profitorganisaties. De non-profitorganisaties hebben een hoger bod gedaan dan de beoogde eigenaar, woningcorporatie Ymere, maar het stadsdeel wil verkopen aan de corporatie. Ymere heeft naar verluidt al bijna een miljoen euro subsidie van het ministerie van Economische Zaken in de wacht gesleept om het pand te renoveren om zo de huren drastisch te kunnen verhogen. Dit is niks meer of minder dan gesubsidieerde verdrijving van huurders en gebruikers.

Voorkom een schandaal rond de verkoop van overheidsvastgoed in Zeeburg

Blogged with the Flock Browser


Categorieën:alii

Tags: , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: