Leren van stedelijke geweld

In het vierde nummer (2008 – 4) van Agora, tijdschrift voor sociaal-ruimtelijke vraagstukken, publiceren Vasco Lub en ik het artikel ‘Leren van stedelijk geweld’. (“West-Europese steden worden steeds vaker geconfronteerd met ernstige rellen. Oude noties over de beteugeling van stedelijk geweld volstaan niet meer. Het geweld is beter te beheersen wanneer we ons losmaken van improductieve beleidstegenstellingen.”)

Dat nummer van Agora heeft Imaginaire stad en is half december beschikbaar. Lees hier alvast online het inleidend artikel:Categorieën:Artikelen, Buurt, Community Building, Culturele spanningen, Movisie, Multiculturele samenleving, Participatie, Sociale cohesie

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: