Ambtenaar 2.0 door Davied van Berlo

Ambtenaar 2.0, het nieuwe boek van Davied van Berlo, werd donderdag 4 december j.l. gepresenteerd tijdens de eParticipatie Awards 2008 van het project Ambtenaar 2.0. Dit boek is een mijlpaal in de ontwikkeling van een (digitale) ambtelijke dienstverlening die de burger centraal plaats. Het boek legt op een aantrekkelijke wijze uit wat web 2.0 is en de meerwaarde van het nieuwe net voor burgersinformatie, betrokkenheid en participatie. Tegelijkertijd vormt Ambtenaar 2.0 een handzame handreiking tot web 2.0. Het is niet alleen voor ambtenaren interessant maar voor iedereen die zich met web 2.0 en burgersparticipatie bezig houdt. Een aanrader!

Presentatie:

Internet maakt deel uit van ons leven en ons werk. Een tweede generatie van internetsites zorgt ervoor dat de samenleving, en de rol van de overheid daarin, fundamenteel verandert. Deze ontwikkeling wordt samengevat onder de naam web 2.0.

In het boek Ambtenaar 2.0 heeft Davied van Berlo zijn ideeën uiteengezet over wat de gevolgen zijn van web 2.0 voor de overheid: voor de relatie tussen overheid en burgers, voor de interne organisatie van de overheid en voor de manier van werken van de ambtenaar. Daarbij spreekt hij zijn collega-ambtenaren rechtstreeks aan en gaat het gesprek aan over de betekenis van deze veranderingen voor hun werk.

Maar hij geeft in dit boek ook een aantal tips mee. Dat maakt het boek tot meer dan alleen een prikkelend betoog, het is ook een handig naslagwerk met nuttige sites en praktische handreikingen.Categorieën:Community Building, Participatie, Web 2.0, Web/Technologie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: