Tigrie’s stek: Gratis en voor niets: het interview dat ik met Abbtoy hield

Een mooie interview van schrijver Hassan Bahara met cartoonist M’Hamed Abbtoy.

“Gratis en voor niets: het interview dat ik met Abbtoy hield”

Interview Cartoonist Abbtoy Door Hassan Bahara –  Als hij praat over de cartoon waar hij op dit moment mee bezig is, breekt een glimlach door op het gezicht van cartoonist en schilder Abbtoy (45). Anderhalf uur lang heeft hij met de grootst mogelijke ernst gesproken over zijn debuut Cartoons van een Berber, een serie cartoons die de lezer een mistroostig beeld geven van de radicale islam en de onderdrukking van de Berberse taal en cultuur. Ik ben nu bezig met een cartoon over de Meiden van Halal, zegt hij. Het schijnt dat ze ergens een islamitisch winkelcentrum willen beginnen. In mijn cartoon laat ik ze een islamitische seksshop binnenlopen. Ze vragen de winkelier wat hij allemaal voor hun in aanbieding heeft. De winkelier laat ze een collectie vibrators zien, in alle vormen en kleuren. Een van de Meiden kijkt peinzend naar de vibrators en vraagt dan: Zijn ze wel besneden?

Lees verder bij Bahara: Tigrie’s stek: Gratis en voor niets: het interview dat ik met Abbtoy hield Categorieën:Cultuur, Multiculturele samenleving, Radicalisering

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: