Zorg en Welzijn ‘Betere analyse leidt tot andere visie op radicalisering

 

Betere analyse leidt tot andere visie op radicalisering’ 17 MRT 2008 De complexiteit van radicalisering vergt een goede analyse. In de media ontstond het beeld dat de brand in de islamitische school in Uden de bakermat was van White Power. Maar het had een heel andere achtergrond, zegt socioloog Leida Schuringa.

image Door Nienke Schild – Leida Schuringa geeft samen met Mellouki Cadat (MOVISIE) op het praktijkcongres Radicaal Jong de workshop De integrale aanpak van radicalisering. Hierin geven ze inzicht in de nieuwe methodiek ‘Spiral Dynamics’. Dit is een manier van kijken die een breder en dieper inzicht geeft in situaties en mensen. Zo weet je beter waar je mee bezig bent en kan je op verschillende vlakken iets ondernemen.

Lees verder bij Zorg en Welzijn Zie ook: Dossier Radicalisering Zorg + Welzijn en Radicaal JongCategorieën:Movisie, Radicalisering

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: