Indymedia NL (The Netherlands) – Grijze Wolven in Nederland Subsidieland

 

Grijze Wolven in Nederland Subsidieland Ernst Haffmans – 12.03.2008 21:48 De Onderzoeksgroep Turks extreemrechts neemt een aantal subsidiedossiers van Turkse organisaties, die zijn aangesloten bij de Turkse Federatie Nederland (TFN), onder de loep. De TFN is de mantelorganisatie van de Grijze Wolven. Uit onderzoek is gebleken dat lokale organisaties van de TFN nog steeds financiële ondersteuning krijgen van gemeentes. In een serie artikelen zal Onderzoeksgroep Turks extreemrechts een aantal subsidiedossiers van Turkse organisaties onder de loep nemen.

(…)

Bolwerk in Zeeburg Stadsdeel Zeeburg herbergt het hoofdkwartier van de Turkse Federatie Nederland, de panden aan de Zeeburgerdijk, op een steenworp afstand van het stadsdeelkantoor. Niet alleen de fysieke afstand is gering, ook contacten op bestuurlijk niveau zijn kennelijk hecht; eind jaren negentig doet het stadsdeel Zeeburg het gebouwencomplex aan de Zeeburgerdijk over aan Stichting Hilal (waar de voormalig voorzitter van de TFN Hikmet Yildizeli voorzitter is), die het gebouw gaat beheren, voor het luttele bedrag van 1 gulden. Het gebouw huisvest de Ulu Camii-moskee van de Grijze Wolven en het partijkantoor van de TFN (feitelijk de tak van de Nationalistische Actie Partij MHP uit Turkije, ware het niet dat het voor Turkse politieke partijen verboden is afdelingen in het buitenland op te zetten). Ook de Turkse Democratische Jeugd Vereniging, de Vereniging Uitvaartverzorging Hilal, de Stichting Turkse Humanitaire Hulp Nederland, het Kultureel Vrouwen Centrum Kübra en het Turks Sociaal Cultureel Centrum Tükem. Kortom, een waar Wolvenbolwerk.

scl4Categorieën:Buurt, Community Building, Multiculturele samenleving, Participatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: