Bewonersinitiatief Postzegelparkje Soembawastraat

Postzegelparkje Soembawastraat Indische Buurt Amsterdam

Bewonerscommissie Indië-Zeeburcht 4, 5, 7, 12 heeft het initiatief genomen voor een herinrichting van het parkje op de hoek Soembawastraat / Niasstraat in de Indische Buurt. De bewoners wensen dat dit parkje een postzegelparkje wordt, d.w.z. een gezellige groene trefpunt, een ontmoetingsplek in de Indische Buurt waar buurtbewoners zich thuisvoelen.

Op de hoek Soembawastraat / Niastrat is het parkje nog een verwaarloosde pleintje, met lelijke groen, stenige plekken en het voelt onveilig wegens asociale gedrag van een grote groep (60) bewoners met psychosociale stoornissen. Om de leefbaarheid van het parkje te vergroten en de sociale cohesie te versterken wil Bewonerscommissie Indië-Zeeburcht met verschillende partijen een projectplan opstellen waarin deze ruimte tot ontmoetingsplek ofwel een echte postzegelparkje wordt omgebouwd.

Gebleken is dat er veel enthousiasme onder bewoners bestaat om activiteiten te organiseren en gezamenlijk aan de herinrichting te werken. Sinds twee weken komen bewoners wekelijks op vrijdagen bij elkaar om activiteiten te organiseren en nadenken over het ontwerp. Afgelopen vrijdag 23 april j.l. is braingestormd over het nieuwe ontwerp onder begeleiding van landschapsarchitect Miek Witsenburg (nauw betrokken bij het VROM-traject Mooi Nederland).

Zie hier een fotoverslag van de bijeenkomst. Hieronder een korte video-impressie:

Met het opwaarderen van deze restruimte tot postzegelpark in de Indische Buurt willen de bewoners samen met deskundigen en het stadsdeel de kwaliteit van de openbare ruimte in de buurt aantrekkelijker maken en de ontmoetingen tussen verschillende generaties en culturen stimuleren. Het project moet ook als voorbeeld dienen voor de rest van het stadsdeel, andere stadsdelen en steden.Categorieën:Amsterdam Oost, Burgerinitiatief, Buurt, Community Building, Schoon, heel en veilig, Sociale cohesie, Veiligheid, Welzijn, Wijkaanpak, Wonen, Zorg

Tags: , ,

1 reply

  1. Dat is erg leuk om terug te zien.
    met kleine ingrepen kunnen we eigenlijk ale en hoop gaan veranderen en het grote plan? Ja daar komt de hulp van het stadsdeel bij. Het is erg leuk om met allerlei bewoners activiteiten op straat te organsieren. Het houdt de betrokkenheid groot en je leefruimte wordt ook aanzienlijk uitgebreid. Met met jouw mooie log kunnen we nog meer mensen bereiken. bedankt, leuke foto’s
    Komt allen naar de bijeekomsten van de ideeenbank. Irene Janze

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: