We can campagne: bestrijding geweld tegen vrouwen

Zorg en Welzijn – Platform voor sociale professionals – WE CAN-campagne: ‘Emancipatie begint bij jezelf’

De internationale WE CAN-campagne die vrijdag in Nederland van start gaat, heeft niets te maken met de nieuwe president van Amerika. Maar het gaat wel degelijk over verandering. ‘Er moet een sociale beweging op gang komen waardoor men geweld tegen vrouwen niet langer accepteert’, zegt campagneleider Lou Repetur.

Door Alexandra Sweers – En die beweging begint vaak op een kleinschalig niveau, stelt Lou Repetur van kenniscentrum MOVISIE. ‘Een verandering begint bij jezelf! De campagne roept mensen op changemaker te worden en zich aan te melden op www.wecan.nl. Een changemaker is iemand die zegt geen geweld te plegen, te ondergaan en te accepteren. Hij wordt gestimuleerd actie te ondernemen wanneer hij geweld in de omgeving ervaart.’

, ,Categorieën:Multiculturele samenleving, Vrouwenemancipatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: