ZeeburgTV van start

ZeeburgTV is een initiatief van Annemieke Pesch, ondernemer van het Timorplien gebouw. Deze online video/TV-zender is ondergebracht bij stichting HierTV en wordt door glasvezelinternetprovider InterNL.net ondersteund. Er is gekozen om in Zeeburg deze zender te starten van wegen de aanwezigheid van een glasvezel-infrastructuur: Bewoners, bedrijven, instellingen en de overheid kunnen hun informatie online plaatsen.  Het aanbod is al redelijk: TV-uitzendingen (laatste uit 23 januari j.l.), video’s thematisch ingedeeld,  een ZeeburgGids en een interessante Agenda van Zeeburg. De website heeft een zoekfunctie en een TV / Wii versie. De kwaliteit van de video’s – voorafgegaan door reclame – loopt uiteen maar het geheel geeft een frisse kijk in de keuken van Zeeburg. In de rubriek ‘Zeeburger van de week’ worden actieve bewoners zoals Ahmed el Mesri, Peter van Lier of Simone Hoogevorst (video boven), aan het woord gelaten. In de rubriek ‘Dat kan beter’ valt op hoe actief het Marokkaans Platform Zeeburg haar belangen behartigt. En in de rubriek Wonen presenteert o.a. Civic Zeeburg – de lokale welzijnsinstelling – haar activiteiten. Minpunt: de data ontbreken. Men weet dus niet wanneer de video’s gemaakt en online geplaats zijn.

ZeeburtTV is absoluut een aanrader.

Tags van Technorati: ,,,,


Categorieën:Buurt, Web 2.0, Web/Technologie

Tags:

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: