AD.nl – Voorne Putten – Steeds minder thuis in eigen dorp

Journalist Leon van Heel (Rotterdams Dagblad) heeft mij geïnterviewd over culturele spanningen in Bernisse.

scl1Door LEON VAN HEEL BERNISSE – Buitenlanders moeten oprotten naar hun eigen land, vindt een aantal Bernisser tieners. ,,Het lijkt hier Turkije wel. afbeelding vergroten Racistische graffiti in het fietstunneltje bij Heenvliet. Jongeren in de dorpen hebben weinig op met allochtonen, lijkt het.

Een opmerkelijk geluid vanuit de witte dorpen tussen Spijkenisse en Hellevoetsluis. Of niet? Jongeren in de gemeente Bernisse hebben een mening over allochtonen, bleek tijdens een drietal debatbijeenkomsten over hun leefwereld. Buitenlanders moeten zich aanpassen, vindt een groot deel van de tieners die de avonden bezocht. Buiten de deur mogen ze alleen Nederlands spreken, geven ze als voorbeeld. Sommigen zijn nog meer uitgesproken: ,,Ze horen hier niet. Opvallend, want in de Bernisser dorpen wonen nauwelijks allochtonen. (…) Het zijn ook niet zo zeer de allochtonen in hun woonplaats waartegen de jongeren zich afzetten, betoogt onderzoeker Mellouki Cadat, maar de veranderende samenleving. ,,De komst van allochtonen, ook al is het op beperkte schaal, is daar het meest zichtbare kenmerk van.

AD.nl – Voorne Putten – Steeds minder thuis in eigen dorp

Tags van Technorati: ,


Categorieën:Multiculturele samenleving, Racisme, Radicalisering

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: