Buurten rond de film: interview Kinderpersbureau

scl1Hamza, jonge journalist van het Kinderpersbureau Zeeburg, een initiatief van Cybersoek, heeft mij geïnterviewd. Hij kwam bij mij langs, samen met jonge collegae, onder begeleiding van filmmaker Mars Musse. Het interview ging over mijn project ‘Buurten rond de film’. Het is een project dat ik samen met Peter van Lier, in Zeeburg wil uitvoeren. Het houdt kort in: met buren naar geliefde films kijken. Iedereen heeft wel een film dat zij of hij bijzonder vindt. Het is leuk om dit gevoel met je buren te delen. Dat is ook een goede moment dan om kennis met elkaar te maken. Z’n film is bijvoorbeeld voor mij ‘De Boodschap’ (The Message) van Moustapha Akkad: in de voetstappen van Mohammed, Messenger of God. Deze film wordt veel bekeken in Zeeburg tijdens de Ramandaperiode. Er bestaat er een arabische én een Engelse versie van deze film. De laatste versie met o.a. Anthony Quinn in de rol van… Hamza…

Naast mij zijn nog vijf andere leden van de Denktank Sociale cohesie Zeeburg geïnterviewd over verschillende projectideeën die betrokkenheid van Zeeburgers op elkaar kunne vergroten. Het wordt een filmple van in totaal 12 minuten. Het filmpje wordt op 13 maart gepresenteerd bij de startbijeenkomst van de Timorplein Community.Categorieën:Burgerinitiatief, Buurt, Community Building, Cultuur, Film, Moi, Zeeburgerdijk

Tags: , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: