De economie als een bibliotheek waar we grondstoffen lenen

Om uitputting van de aarde te stoppen, moet de economie worden ingericht als bibliotheek, stellen de schrijvers van Material Matters. Bezit bestaat dan niet meer en consumenten huren bijvoorbeeld hun telefoon. Alleen zo hebben makers baat bij recycling van grondstoffen.

Circulaire koelkast
Mellouki Cadat-Lampe huurt nu drie jaar een ‘circulaire’ koelkast van Bosch en woningbouwvereniging Eigen Haard. Het is een hoogwaardige, zeer energiezuinige koelkast van circa 1.000 euro. Cadat-Lampe: ‘Ik zou die nooit kunnen betalen, maar huren kost me slechts 10 euro per maand. Dat is evenveel als ik bespaar op mijn energierekening. Financieel ben ik dus beter af, want ik heb geen koelkast hoeven kopen en als hij stuk gaat, zorgt Bosch voor de reparatie. Er is nog een ander groot voordeel: de koelkast is grondstoffenneutraal. Normaal gesproken belanden koelkasten op straat of worden op vrij grove wijze gerecycled. Die van mij niet, die wordt door de fabrikant volledig gerecycled.’

Lees meer…https://www.volkskrant.nl/economie/de-economie-als-een-bibliotheek-waar-we-grondstoffen-lenen~b89112c8/Categorieën:Circulaire economie, Interviews

Tags: , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: