Assadaaka: Open dialoog bijeenkomst over Marokko

Bericht van de Assadaaka Community:

Sinds het dramatische overlijden van de vishandelaar Mouhcine Fikri afgelopen zaterdag is het onrustig in Marokko. En niet alleen in Marokko, ook in Nederland zijn er veel vragen over de gebeurtenissen. Daarom organiseert Assadaaka Community aanstaande vrijdag 4 november een open dialoog bijeenkomst samen met Stichting Onze Hoop en Stichting de nieuwe Tijd ‘Davins’, in Het Vriendschapshuis aan de Palembangstraat 52 in Amsterdam.

Dramatisch incident

Met deze open dialoogbijeenkomst willen wij met elkaar in gesprek gaan over de gebeurtenissen in Marokko. Afgelopen zaterdagochtend werd vishandelaar Mouhcine Fikri met een niet toegestane handel zwaardvis aangehouden. Toen deze zwaardvis in een vuilniswagen werd gegooid, ging Fikri erachteraan, samen met 2 anderen, om zijn handel te redden. De andere 2 konden nog net op tijd uit de vuilniswagen springen, toen het mechanisme in werking werd gezet. Mouhcine Fikri niet. De 31 jarige vishandelaar kwam om het leven.

Protesten

Dit dramatische incident heeft tot groot verdriet geleid bij Marokkanen. Zaterdag gingen mensen in Al Hoceima de straat op. Demonstraties sloegen over van Al Hoceima naar Rabat, Casablanca en andere steden. De doelen van de demonstraties zijn niet eenduidig. Sommige aanwezigen protesteren tegen de lage lonen en corruptie, anderen tegen de machtsverhoudingen in Marokko. Op Facebook zijn er felle discussies, naar aanleiding van de gebeurtenissen.

Eenheid bewaren

Want veel Marokkanen zijn het oneens met de protestacties die nu plaatsvinden. Zo ook de vader van Mouhcine Fikri. Hij roept op om de eenheid te bewaren in Marokko, want hij wil niet dat de dood van zijn zoon leidt tot politieke instabiliteit. Ook Assadaaka Community en haar partnerorganisaties roepen op tot onderlinge cohesie en samenwerking. Om vanuit stabiliteit en vrede te werken aan politieke veranderingen, zoals eerlijke arbeidsrechten.

Open dialoog

Tijdens onze bijeenkomst vrijdag om 19:00 uur in Het Vriendschapshuis kan men met elkaar in gesprek gaan. Want juist met een open dialoog komen wij samen tot cohesie en begrip. U bent allen van harte welkom!

Wat: Open dialoog bijeenkomst over Marokko

Wie: Assadaaka Community. Stichting Onze Hoop, en Stichting de nieuwe Tijd Davins

Waar: Het Vriendschapshuis, Palembangstraat 52, 1094 TK, Amsterdam

Wanneer: Vrijdag 4 november 2016

Tijd: 19:00 t/m 22:00 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Assadaaka Community, Ahmed El Mesri: 0647440672Categorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: