Actie over het Frans cultureel centrum Maison Descartes in Amsterdam Persbericht

Petitie voor het behoud van het Frans cultureel centrum in Maison Descartes, Amsterdam

De grootste partij voor de vertegenwoordiging van Franse burgers in Nederland komt in actie voor het behoud van Maison Descartes. De plannen van de Franse regering zijn om het pand aan de Vijzelgracht te verkopen, terwijl dit gebouw al bijna 350 jaar geassocieerd is met Franse taal en cultuur. “Het Hospice wallon” werd opgericht door de leiders van de Waalse gemeenschap om de slachtoffers van de vervolgingen tegen protestanten van Lodewijk XIV op te vangen. Sinds meer dan 70 jaar is het Maison Descartes het cultureel centrum voor de uitwisseling van ideeën en de verspreiding van de Franse taal en cultuur in Nederland. Om dit te behouden voor ieder die de Franse taal en cultuur hoog in het vaandel heeft staan, is de vereniging Français des Pays-Bas “Ensemble, mieux vivre aux Pays-Bas” een petitie begonnen om de Franse Regering te verzoeken er voor te zorgen dat deze oorspronkelijke bestemming behouden blijft.

Link naar de petitie

https://secure.avaaz.org/fr/petition/Au_Ministre_des_affaires_etrangeres_Monsieur_Laurent_FABIUS_Non_a_labandon_par_la_France_de_la_Maison_Descartes_dAmsterd/?copy

« Je maintiendrai ! » Nee! Tegen de plannen van de Franse regering om zich van “Het Hospice wallon” van Amsterdam (Maison Descartes) te ontdoen. De verkoop van dit Huis “Het Hospice wallon” betekent dat hiermee, bijna vier eeuwen aanwezigheid van de Franse taal en culturen in dit pand definitief verloren gaat. Wij, als belanghebbende bij het voortbestaan en de uitstraling van het Maison Descartes als centrum van de Franse taal en culturen in Nederland, verzoeken de Franse Regering er voor te zorgen dat deze oorspronkelijke bestemming behouden blijft.

Link naar een artikel in het frans over de context (brief naar de heer Laurent FABIUS, minister van buitenlandse zaken)

http://www.un-monde-en-partage.com/?p=5044

Vereniging Français des Pays-Bas « Ensemble, mieux vivre aux Pays-Bas »

· Internet : www.francais-des-paysbas.nl

· Email : info

ACTIE-MAISON-DESCARTES-PERSBERICHT.pdfCategorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: