Gay Straight Alliantie-beleid geëvalueerd – Verwey-Jonker Instituut @NatuurlijkSamen

Gay Straight Alliantie-beleid geëvalueerdResultaten geboekt, maar meer focus nodigUtrecht, 17 december 2014De landelijke Gay-Straight Allianties (GSA’s) blijken een belangrijke speler binnen het overheidsbeleid om sociale acceptatie van homoseksualiteit te bevorderen. Zij kunnen reguliere organisaties bewust maken van het belang van een veilig en prettig klimaat voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) en deze handvatten geven hoe dat klimaat te verbeteren. Tegelijkertijd werken veel GSA’s nog niet efficiënt en strategisch genoeg en ervaren zij nog geregeld weerstand. Dit concluderen het Verwey-Jonker Instituut en de Universiteit van Amsterdam in het rapport Meer gewicht in de schaal. Voor dit onderzoek werden in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vijf allianties geëvalueerd die zich elk richten op een ander leefdomein: werk, onderwijs, zorg aan ouderen, sport en de woonomgeving.

[Via Gay Straight Alliantie-beleid geëvalueerd – Verwey-Jonker Instituut.]Categorieën:alii

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: