Evaluatierapport ‘Wakker worden met de buurt’

Mooie manier om de buurt wakker te houden #ontmoeting #leefbaarheid #socialecohesie 🙂

Bureau voor stadsactivatie

BC rapportHet rapport ‘Wakker worden met de buurt’ evalueert de Buurtcampings die in de zomer van 2014 zijn georganiseerd in het Oosterpark, Noorderpark en Rembrandtpark. In totaal waren er op de drie campings 218 tentplekken bezet door naar schatting 500 kampeerders en een onbekend aantal dagbezoekers. Daarbij hebben ruim 200 vrijwilligers en bijna 150 organisaties bijgedragen aan de totstandkoming van de campings. Ondanks de zware regenbuien tijdens het weekend gaven de bevraagde kampeerders de Buurtcamping een gemiddeld rapportcijfer van een 8,4. Bovendien zegt 85% van de respondenten volgend jaar zeker weer naar de Buurtcamping te willen komen, en 5% waarschijnlijk. De Buurtcamping is dus een groot succes te noemen voor de bezoekers.

Het onderzoeksverslag richt zich op de vraag of ook de sociale doelstellingen – een leuke vakantie voor iedereen (inclusief mensen die dat normaal niet kunnen betalen), een hechtere buurt door meer sociale cohesie en bewustwording van alles dat dichtbij is (natuur, cultuur en lokale economie)…

View original post 434 woorden meerCategorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: