@De_Zwiger: Persconferentie hervormingsagenda D66 en Groenlinks

D66 en Groenlinks presenteren
Hervormingsagenda 2014 – 2018 in Pakhuis de Zwijger
Bekijk dit bericht in je browser.

D66 en Groenlinks presenteren
Hervormingsagenda 2014 – 2018 in Pakhuis de Zwijger

Op vrijdag 18 april is in Pakhuis de Zwijger de hervormingsagenda 2014-2018 gelanceerd door D66 en Groenlinks.

Na een introductie van de informateurs Tom de Graaf (D66) en Tom van der Lee (GL), presenteerden Jan Paternotte (D66) en Rutger Groot Wassink (GL) hun hervormingsagenda met elf speerpunten.

De twee partijen hebben de afgelopen twee weken hard gewerkt aan deze gezamenlijke hervormingsagenda voor Amsterdam. Voor onze prachtige stad met voor de komende jaren grote uitdagingen. Met de hervormingsagenda leggen de twee partijen een solide basis voor het coalitieakkoord. Op basis van de inhoudelijke voorstellen gaan D66 en Groenlink in gesprek met SP, VVD en PVDA over een mogelijke samenwerking,

Met de hervormingsagenda wordt een grote stap gezet in de richting van een groener, duurzamer, socialer en vrijer Amsterdam. Met een woningmarkt die weer in beweging komt, beter onderwijs, stevige duurzaamheidsambities en gezonde stadsfinanciën. Er wordt gekozen voor een open bestuurscutuur, waarmee ruimte gegeven wordt aan alle Amsterdammers.

De elf speerpunten van de hervormingsagenda zijn:

1) Op weg naar een circulaire stad 2) Ieder kind de beste kansen 3) Ruim baan voor de fiets in een groene stad 4) Meer bouwen, vooral betaalbare huurwoningen 5) Zorg op peil houden, meer Amsterdammers aan het werk 6) De bruisende internationale stad 7) Een open bestuurscultuur 8) Meer erkenning voor de kracht van cultuur 9) Gericht inzetten op veiligheid 10) De kracht van een diverse stad 11) De organisatie hervormen, financiën op orde.

Naast bovenstaande speerpunten deden Jan Paternotte en Rutger Groot Wassink de toezegging dat er een paragraaf in het coalitieakkoord over de relatie tussen overheid en burger opengelaten wordt om samen met de Amsterdammer in te vullen. Deze toezegging komt voort uit de slotdialoog Stad van mijn Dromen over lokale democratie in Pakhuis de Zwijger op 11 maart j.l.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Instagram
YouTube
Volg Pakhuis de Zwijger via social media!
Copyright © 2014 Pakhuis de Zwijger, All rights reserved.

open.php?u=812673c4f96ce419f28871901&id=4e1abd7875&e=4918ad3ed6Categorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: