Laatste Nieuwsbrief Buurtalliantie + website + verslagen + foto’s + filmpjes + curiosa Erfenis via @KrachtInNL @Buurtkracht @De_Zwijger #burgerkracht

Buurtalliantie is voorbij

Tot ziens!
Afgelopen maandag (24 maart) is Stichting Buurtalliantie opgehouden te bestaan. Buurtalliantie werd in 2008 opgericht met het doel professionals in het sociale domein ontkokerd te laten samenwerken met buurtbewoners en -ondernemers. Het platform van partners in wonen, welzijn, zorg, onderwijs, werk, sport, kunst&cultuur, kenniscentra, ministeries en fondsen werd opgezet voor de duur van 3 jaar.

Twee jaar extra
In 2011 besloten we nog twee jaar door te gaan om de boodschap van anders werken in buurten over het hele land te verspreiden en ook om daadwerkelijk samenwerkingsverbanden (allianties) in buurten tot stand te brengen. Ook verschoof de aandacht naar bewonersinitiatieven: hoe kan men die stimuleren en ervoor zorgen dat ze niet omver vallen.

Heel het land
In 5 jaar tijd organiseerden we vier landelijke manifestaties, negen regionale bijeenkomsten, acht lokale bijeenkomsten en tal van kenniscafé’s en projectbezoeken. Voor regionale en lokale bijeenkomsten waren we respectievelijk twee en drie maal in een stad aanwezig. De slotmanifestatie was vrijdag 13 december 2013 in Amsterdam. Maandag 24 maart is de stichting tijdens de laatste bestuursvergadering officieel ontbonden.

Dank
Graag willen we iedereen danken. Allereerst alle bezoekers – professionals, ambtenaren en bewoners, omdenkers, stadsvernieuwers en sociaal ondernemers. Met jullie vormden wij gezamenlijk het platform en dankzij jullie gepassioneerde betrokkenheid en enthousiasme kon het een groot succes worden.

Ook danken we alle partners die het platform de afgelopen 5 jaar hebben mogelijk gemaakt met geld, personele inzet, publiciteit en de broodnodige geestelijke en morele support.
Op veel plekken in Nederland is de Buurtalliantie-manier van werken in volle gang en zijn bewoners en professionals ermee aan de slag. Voor actuele informatie, inspiratie en kennis daarover, verwijzen wij naar de website van Kracht in Nederland.

Erfenis
Buurtalliantie laat de komende 5 jaar een website na met verslagen, foto’s en filmpjes van tal van bijeenkomsten en een archief met curiosa.

Ook kan men er gratis twee bladerboeken downloaden.
De een vertelt de geschiedenis van het platform in een notendop en reikt een methodiek Buurtalliantie aan. De ander is een cahier over Burgerkracht.

Cultuurfabriek zet haar activiteiten voort in Pakhuis de Zwijger onder de naam ‘Nieuw Amsterdam: Stad in Transitie’.

Namens alle partners van Buurtalliantie wensen wij iedereen veel succes, moed en doorzettingsvermogen toe bij al het moois dat jullie in buurten en wijken willen realiseren. Wij hopen dat wij daar de afgelopen vijf jaar een bijdrage aan hebben kunnen leveren!

Maart 2014
Nathalie Boerebach, (voormalig) voorzitter Programmaraad

Deze nieuwsbrief is verzonden door Stichting Buurtalliantie — www.buurtalliantie.nlCategorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: