Verhalen uit de Gorontalostraat

Freek en Dana, nieuwe bewoners in nieuwe muren. Mijn nieuwe buren.

blue red | © 2013 de Alliantie
Naar de Alliantie website
Aan het Makassarplein in Amsterdam bouwt de Alliantie aan 42 woningen en 4 bedrijfsruimten. Voor de nu relatief kleine woningen komen straks een groot aantal ruime woningen voor gezinnen terug. De renovatie is een Groene Ster project van de Alliantie: Dit houdt in dat alle mogelijke middelen worden ingezet om het tot een uiterst energiezuinig renovatieproject te maken.

Fotograaf Rogier Alleblas neemt je mee naar het Makassarplein in de Indische Buurt en laat je kennis maken met dit bijzondere renovatieproject. Aan de hand van persoonlijke, vaak verrassende en soms ontroerende portretten vertelt Rogier het verhaal van een straat. Rogier gaat langs bij voormalige, tijdelijke en toekomstige huurders van het pand en andere betrokkenen. Deze keer bezoekt hij de kersverse bewoners van een woning waar hij eerder de oude bewoners portretteerde.

Carnavalsbloed

De vorige keer dat ik de deur open deed van deze woning, nu bijna twee jaar geleden, keek ik recht in het verbaasde gezicht van de student Athi. Nu staat de deur open en loopFreek en Dana ik naar binnen om me voor te stellen aan de nieuwe bewoners Freek en Dana.

“Ik kom uit Brabant. Daar heb ik sociaal pedagogische hulpverlening gestudeerd,” vertelt Dana. “Na mijn studie ben ik in Amsterdam gaan samenwonen met Freek. Afgelopen zaterdag zijn we verhuisd. Vanuit het oude appartement in de Javastraat konden we ons nieuwe appartement zien.”

“In verband met een renovatie moesten we de Javastraat verlaten. We wilden graag aan het Flevopark blijven wonen. Dat het de Gorontalostraat is geworden is puur geluk. Eigenlijk waren alle appartementen al verhuurd, maar er viel iemand af en toen belde de Alliantie of dat niet iets voor ons Lege woningwas. Met gezinsuitbreiding in het vooruitzicht is het appartement ideaal.”

“Ik ben geboren in Amsterdam, maar mijn moeder komt uit Limburg en mijn vader uit Brabant. Dat zeg ik er altijd bij,” vertelt Freek. “Er stroomt wel wat carnaval door mijn bloed. Aan de UvA heb ik Nederlands als tweede taal gestudeerd. Het is een opleiding om Nederlandse les te kunnen geven aan Allochtonen.”

Bekijk hier álle verhalen uit de Gorontalostraat.

blue1 | | © 2013 de AlliantieCategorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: