Stadbericht #160: @Stadsdeel_Oost geeft het goede voorbeeld #transparency #budgetmonitoring #burgerbegroting

Pakhuis de Zwijger Logo
Stadbericht #160: Stadsdeel Oost geeft het goede voorbeeldPunt drie van het Amsterdams Manifest voor de Lokale Democratie luidt: “Maak begrotingen transparant en participatief”. Stadsdeel Oost geeft het goede voorbeeld met de transparante Buurtbegroting.
NA screenshot
Vroeger was een begroting van de gemeente nog een dik papierwerk waar de normale mens zijn hoofd niet over brak. De gemeente bepaalde en de buurtbewoners accepteerde. In Stadsdeel Oost is dit nu verleden tijd. De burger wil zien waar het geld heen gaat en eist inspraak. Niet voor niks is transparantieen participatie in deze één van de tien kernpunten uit het Amsterdams Manifest voor de Lokale Democratie.De Buurtbegroting 2014 biedt de burger inzicht in de verdeling van de 85 miljoen euro die het stadsdeel over 2014 heeft te besteden. Woon je bijvoorbeeld in Amsteldorp (Watergraafsmeer) en wil je weten hoeveel geld het stadsdeel voor onderwijs en jeugd heeft begroot in je buurt, dan kun je dit nu gewoon opzoeken. ”Een brug slaan tussen overheid en bewoners”, noemt Stadsdeelwethouder Jeroen van Spijkdit op de website van het Stadsdeel. Hier wordt ook het belang van interactie met de buurt genoemd.

Bewoners kunnen zowel online als offline hun stem laten horen om zo de gemeente te stimuleren problemen in hun buurt aan te pakken. Op mijnbuurtbegroting.nl kan iedereen die zich betrokken voelt bij Amsterdam Oost een profiel aanmaken. Ondertussen tonen steeds meer mensen hun betrokkenheid. Voor een volledig transparant Amsterdam is het nu wachten op de buurtbegrotingen van de andere stadsdelen. Stadsdeel Oost laat zien dat dit voor maar liefst 31 buurten kan.Categorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: