Buurtcommunities #2: Veranderaars en verbinders Debat op 4 oktober. Schrijf je snel in!

logo_pakhuis_de_zwijger.jpg

Buurtcommunities #2: Veranderaars en verbinders

Dinsdag 1 oktober | 20:00 – 22:00 | PDZ* kleine zaal

Entree is gratis, aanmelden kan hier.

buurtcom.jpg
Wat is de impact van communities op hun buurt? We gaan met elkaar in gesprek over wat er in verschillende buurten en wijken is veranderd sinds daar communities zijn ontstaan. Hoe dragen zij bij aan de kwaliteit van leven van bewoners? Waaraan merk je dat? En hoe open ben je als community? Heb je oog voor uitsluitingsmechanismen van groepsprocessen? Met welke mensen, groepen, organisaties en bedrijven verbind je je? Ga je actief op zoek naar nieuwe of verrassende verbindingen?In twee dynamische rondes gaan vier communities met elkaar en met het publiek in dialoog. Aan het woord komen zowel de ervaren rotten als communities die nog in de opstartfase zitten. Ze zijn afkomstig uit Amsterdam, maar ook daarbuiten. Wat zijn hun ervaringen en wat kunnen ze van elkaar leren? In de eerste ronde staat het veranderen centraal, in de tweede het verbinden met andere mensen en actoren.

De communityleaders die deze avond de toon zetten zijn Heleen van Praag (Gouda Bruist), Marga Verheije (De Nieuwe Akker, Haarlem), Mostafa el Filali (Lucas Community, Amsterdam) en Fenneke van der Deijl (Spaarndammerburen, Amsterdam). Erik Sterk (onderzoeker lectoraat Dynamiek van de Stad INHOLLAND en mede-oprichter De Makers van Rotterdam) en Guido Walraven (lector Dynamiek van de Stad INHOLLAND) reflecteren op de ervaringen van de communities. Zij zijn samen met Maurice Specht auteurs van het boek ‘Sociaal ondernemerschap in de participatiesamenleving‘ dat op de dag van het programma verschijnt.

Deze avond staat onder leiding van Esma Salama (Indische Buurt Community)

Buurtcommunities_Logos.jpg

info | Piet Heinkade 179 Amsterdam | Twitter pagina Facebook pagina Facebook pagina Facebook pagina

lt.php?nl=24&c=160&m=362&s=b715b2e1f605d2368e1a8c4d14bea7fb&l=openCategorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: