Debat Pakhuis @De_Zwijger Buurtcommunities #2: veranderaars en verbinders (2-10) #buurtkracht #burgerkracht #participatie #meedoen

BUURTCOMMUNITIES #2: VERANDERAARS EN VERBINDERS

di 1 oktober | 20.00 – 22.00 uur | kleine zaal | gratis entree info en aanmelden via www.dezwijger.nl/buurtcommunities2

Buurtcommunities #2 staat in het teken van maatschappelijke impact. Communities als veranderaars, verbinders en bruggenbouwers. We gaan met elkaar in gesprek over wat er in de verschillende buurten en wijken is veranderd met het bestaan en de activiteiten van de communities. Waaraan merk je dat? Met welke mensen, groepen, organisaties en bedrijven verbind je je? Hoe open ben je als community? Heb je oog voor uitsluitingsmechanismen van groepsprocessen? Ga je actief op zoek naar nieuwe of verrassende verbindingen?

In twee dynamische rondes gaan vier communities met elkaar en met het publiek in dialoog. De aanwezige communities zijn gevestigd of beginnend, uit Amsterdam en daarbuiten. In de eerste ronde staat het veranderen centraal, in de tweede het verbinden met andere mensen en actoren. De communityleaders die deze avond de toon zetten zijn Heleen van Praag (Gouda Bruist), Marga Verheije (De Nieuwe Akker, Haarlem), Mostafa el Filali (Lucas Community, Amsterdam) en Fenneke van der Deijl (Spaarndammerburen, Amsterdam). Erik Sterk (onderzoeker lectoraat Dynamiek van de Stad INHOLLAND en mede-oprichter De Makers van Rotterdam) en Guido Walraven (lector Dynamiek van de Stad INHOLLAND) reflecteren op de ervaringen van de communities. Zij zijn samen met Maurice Specht auteurs van het boek ‘Sociaal ondernemerschap in de participatiesamenleving’ dat op de dag van het programma verschijnt.

Deze avond staat onder leiding van Esma Salama (Indische Buurt Community)

De Indische Buurt Community, KrachtinNL, MOVISIE en Pakhuis de Zwijger maken samen dit programma over ‘communities als hedendaagse vorm van burgerschap’. Centraal staat het perspectief van de mensen die de communities maken. Wat zien zij als kenmerken van hun groep? Voor welke opgaven staan ze en hoe organiseren ze zich? Wat maakt ze duurzaam en hoe verhouden ze zich tot institutionele partijen? Programma’s om te leren van en over communities.Categorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: