Lokale Democratie: Lijsttrekkersdebat 18 september

Pakhuis de Zwijger Logo
AUIW: Lijsttrekkersdebat

Woensdag 18 september | 19:30 – 22:00 | PDZ* grote zaal

Toegang is gratis, aanmelden kan hier.

NA screenshot
In dit eerste lijsttrekkersdebat in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2014 voelen we politiek Amsterdam aan de tand over hun plannen met de lokale democratie van onze stad. De kernvraag is: hoe willen de verschillende politieke partijen gebruik gaan maken van de kracht en het initiatief van Amsterdamse burgers? Precies een half jaar voor de verkiezingen gaan de lijsttrekkers daarover publiekelijk in debat. Niet alleen een goed moment om naar de verschillen in ideeën te zoeken, maar ook een uitgelezen moment om voor te sorteren op gezamenlijke visies en ambities.

Anita Groenink (Coop MidWest en Ik Geef om de Jan Eef), Firoez Azarhoosh (Meevaart), Floor Ziegler (Noorderparkkamer) en Maartje Romme (Wetering Verbetering) trappen de avond af. Zij vertellen het verhaal van hun initiatief en geven de lijsttrekkers alvast mee hoe zij hun relatie tot de overheid en de politiek zien. Eisse Kalk licht namens de burgerinitiatiefgroep het nieuwe Manifest Lokale Democratie toe en Frank van Erkel (Programmadirecteur Organisatieontwikkeling van de gemeenste Amsterdam) geeft een schets van de opgave voor de gemeente.

Bijzondere gast deze avond is Jacques Wallage (Rob). Hij zal een lezing verzorgen naar aanleiding van het toonzettende rapport Loslaten in Vertrouwen dat eind 2012 verscheen. In het laatste deel komen de lijsttrekkers aan het woord. Pieter Hilhorst (PvdA), Eric van der Burg (VVD), Jan Paternotte (D66), Rutger Groot Wassink (GroenLinks), Laurens Ivens (SP) en Marijke Shashavari (CDA) gaan met elkaar, maar vooral met de initiatiefnemers in gesprek over hun plannen voor de toekomst.

Deze avond staat onder leiding van Farid Tabarki.

Toegang is gratis, meer info en aanmelden kan hier. Lees ook het Stadbericht van maandag 9 september, waarin Floor Ziegler op deze avond vooruitblikt.Categorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: