Huurcommissie halveert stookkosten huurders Hilwis via @BewVerHilwis #Huurders_Adam

Persbericht Bewonersvereniging Hilwis

Huurcommissie halveert stookkosten huurders Hilwis

De huurders van het Hilwiscomplex, die zich begin juli een hoedje schrokken over de stookkosten van 5000 euro die ze voor 2012 moeten betalen, ontvingen een maand later een flinke opsteker. Hun stookkosten zijn volgens de huurcommissie al jaren te hoog en worden voor de jaren 2007 tot en met 2010 gehalveerd van 2000 naar 1000 euro.

De huidige verhuurder, Rappange, heeft volgens de huurcommissie onvoldoende inspanningen gedaan om de huurders een goede oplossing te bieden voor het probleem van de hoge stookkosten. De installatie uit de jaren 30 is reeds decennia afgeschreven en er kan verwacht worden dat deze op enig tijdstip vervangen zou worden. Dat de installatie niet echt stuk is betekent niet dat ze goed functioneert. Uit de hoge kosten blijkt dat het rendement te laag is. Niet verwonderlijk voor een installatie die 70 jaar oud is.
De huurders beschouwen dit als een opsteker. Als de huurcommissie van mening is dat een factuur die 2 x te hoog is al veel te duur is, dan is 5x te hoog al helemaal onredelijk. Zij zien de net gestarte procedures over de stookkosten in 2012 met vertrouwen tegemoet.Categorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: