Mijn Circulaire economie: Video @FransBromet

Mellouki Cadat
Mellouki Cadat vóór zijn ‘circulaire’ koelkast

Thuis geïnterviewd door Frans Bromet (Studio Bromet) bij het ontvangen van de eerste ‘circulaire’ koelkast. Aanleiding is mijn deelname aan het ‘circulaire economie’ project van Eigen Haard, Turntoo en Bosch ‘Besparen in huis, met goed apparatuur‘. Via het project ‘Besparen in Huis’ krijgen huurders van woningcorporatie Eigen Haard de kans om goede en energiezuinige huishoudelijke apparaten voor een vaste lage prijs per maand te huren. Lees hier het persbericht Erste ‘circulaire’ koelkast geleverd: primeur voor Amsterdamse huurder van Bosch, Eigen Haard en Turntoo.

Als bestuurslid van de Huurdersvereniging Amsterdam [lees hier mijn interview in de Huurderskrant van zomer 2013] en portefeuillehouder energiebesparing, vind ik dit pilot een erg spannende en belangwekkende ‘circulaire’ ontwikkeling. Lees mijn blog Het Nieuw Eigendom: duurzaam en spaarzaam witgoed in huis van 9 juni 2012. Ik schreef het blog n.a.v. het tekenen van een overeenkomst Bosch / Eigen Haard / Turntoo / huurder tijdens Provada 2012 in de RAI.

Vraagstuk luidt: hoe verenig je de belangen van huurders (meebeslissen over energiebesparing) en het algemeen belang van energiebesparing, milieu en duurzaamheid.

De ontwikkelingen: samen met

Meer informatie:Categorieën:Circulaire economie, Videos, Wonen

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

2 replies

  1. Een initiatief dat ik graag ondersteun.
    Vriendelijke groet,

    Like

Trackbacks

  1. Altijd Wat Innovatie: Duurzaamheid. Met Thomas Rau van @Turntoo_Tweets via @SietskeLigtvoet van @AltijdWatNCRV @EigenHaard #circulaireeconomie « Brieuc-Yves (Mellouki) Cadat

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: