Mijn Circulaire economie: Video @FransBromet #Energiezuinige koelkasten te huur via @StudioBromet / @EigenHaard @turntoo_tweets rau_architects #Bosch & @CoGreen_NL & @Energiesprong @corporatieplein

Mellouki Cadat

Mellouki Cadat vóór zijn ‘circulaire’ koelkast

Thuis geïnterviewd door Frans Bromet (Studio Bromet) bij het ontvangen van de eerste ‘circulaire’ koelkast. Aanleiding is mijn deelname aan het ‘circulaire economie’ project van Eigen Haard, Turntoo en Bosch ‘Besparen in huis, met goed apparatuur‘. Via het project ‘Besparen in Huis’ krijgen huurders van woningcorporatie Eigen Haard de kans om goede en energiezuinige huishoudelijke apparaten voor een vaste lage prijs per maand te huren. Lees hier het persbericht Erste ‘circulaire’ koelkast geleverd: primeur voor Amsterdamse huurder van Bosch, Eigen Haard en Turntoo.

Als bestuurslid van de Huurdersvereniging Amsterdam [lees hier mijn interview in de Huurderskrant van zomer 2013] en portefeuillehouder energiebesparing, vind ik dit pilot een erg spannende en belangwekkende ‘circulaire’ ontwikkeling. Lees mijn blog Het Nieuw Eigendom: duurzaam en spaarzaam witgoed in huis van 9 juni 2012. Ik schreef het blog n.a.v. het tekenen van een overeenkomst Bosch / Eigen Haard / Turntoo / huurder tijdens Provada 2012 in de RAI.

Vraagstuk luidt: hoe verenig je de belangen van huurders (meebeslissen over energiebesparing) en het algemeen belang van energiebesparing, milieu en duurzaamheid.

De ontwikkelingen: samen met

Meer informatie:

2 Reacties

  1. Een initiatief dat ik graag ondersteun.
    Vriendelijke groet,

    Like

  2. […] van de circulaire economie als een vorm van Nieuwe Eigendom.Lees meer in mijn weblog ‚Mijn circulaire economie’ van 16 juli […]

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: