IT opleiding Meevaart IT academie opent inschrijving #Stadsdeel_Oost

Bericht vanuit de Meevaart:

27-06-2013

Beste allemaal, zoals jullie allemaal al weten gaat de cursus medio september van start in het Huis van de Wijk de Meevaart. De cursus richt zich op enthousiaste, betrokken en veelal werkzoekende buurtbewoners die meer willen weten over hoe ze, middels IT-hulpmiddelen, oplossingen kunnen vinden voor onder andere maatschappelijke en commerciële vraagstukken.

Op de hoogte gehouden worden? Meedoen aan de gratis opleiding? Meld je aan via meevaart.it.community !

IT Academy – WIE EN WAT?
De opleiding staat in principe open voor alle bewoners van de Indische Buurt. Wel wordt er verwacht wordt dat je minstens gegevens kunt verwerken in een Excellspreadsheet. Denk hierbij aan getallen bij elkaar optellen, aftrekken of een grafiek maken.
De cursus zelf is verspreid over drie maanden en het betreft 1contactmiddag per week. Tijdens deze middagen behandelen we onder andere de basisprincipes van programmeren met Python, pitchen (je idee goed verkopen) en presenteren. Tijdens de les krijg je ook verplichte opdrachten, die, qua moeilijkheid, verschillen per instapniveau. Hiernaast kiest elke cursist een eindopdracht waaraan hij/zij zelf of binnen een groep gedurende drie maanden aan kan werken. Dit kan tijdens de lesmiddagen of op de middag die hiervoor en voor zelfstudie is gereserveerd. Uiteraard is er tijdens zo’n middag een docent beschikbaar. Uiteindelijk gaan jullie de resultaten van de eindopdrachten half december presenteren.

WAT LEER IK?
Aan het eind van de cursus hebben jullie een aantal vaardigheden ontwikkeld. Allereerst leren jullie een IT product te maken, dit kan variëren tussen een code om data in een Excell sheet in te lezen en te verwerken, of een app om bv open data te visualiseren op een kaart of een volwaardige website.
Dit zijn vaardigheden die niet weg te denken zijn uit de moderne samenleving, vaardigheden waar veel vraag naar is op de arbeidsmarkt. Deze dragen ook bij aan burgerempowerment, met name in het kader van open overheid. Jullie zijn dan in staat daarbinnen een actievere rol te spelen. Ik kom hier natuurlijk nog uitgebreid op terug! Bovendien zijn wij bezig binnen de Indische buurt onze IT-community uit te breiden. Dit is een community bestaande uit maatschappelijk-betrokken, IT enthousiasten die de buurt graag willen ondersteunen in de verschillende vraagstukken die er spelen. Graag zien wij jullie terug in deze community. Hierover en meer in de komende nieuwsbrieven, dus houd je mailbox in de gaten.

Met vriendelijke groeten,
Besma Mcharek-Boussif
docente en EastIT-community managerCategorieën:alii

2 replies

  1. Neem dan contact met Besma bij de Meevaart! Zij zal je reactie ook wel lezen op deze weblog 🙂

    Like

  2. Ik wil me graag opgeven voor de cursus in september.

    Vriendelijke groet

    Rens van der Linden

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: