Uitnodiging bijeenkomst Coöperatieve vereniging Indische Buurt Community

UITNODIGING BIJEENKOMST COÖPERATIEVE VERENIGING

Locatie en datum: Evenaar, Ambonplein, vrijdag 21 juni 2013, 16.00 – 18.00.

Bewoners aan het roer? Vanaf het begin van haar bestaan heeft de stichting Meevaart Ontwikkel Groep aangegeven slechts een tijdelijke rol te willen vervullen als kwartiermaker in het proces van zelfbeheer van maatschappelijk vastgoed in de Indische Buurt. Deze taak is nu grotendeels volbracht. Op vrijdag 21 juni aanstaande willen wij u als buurtbewoner graag de gelegenheid geven uw mening te geven over hoe wij ons als buurtbewoners nu het beste kunnen gaan organiseren.

In het kader van dit proces heeft de Indische Buurt Community, een verzameling lokale organisaties en actieve bewoners die burgerinspraak, lokale democratisering, leegstandsbeheer en armoedebestrijding hoog in het vaandel heeft staan, de voorzitter van de stichting MOG gevraagd een advies te schrijven. Het behelst het pad dat voert naar een coöperatieve vereniging. Dit advies wil zij nu graag met de buurt delen en er een besluit over nemen.

Wat betekent het lidmaatschap ervan voor u? Hoe wordt het pandenbeheer georganiseerd? Hoe heb ik inspraak? Zijn er alternatieven? Er zijn kortom een zevental deelkeuzes die binnen dit proces gemaakt moeten worden. Deze keuzes zijn voor u beschreven in een document dat als attachment bij deze e-mail zit. Uiteraard heeft u ruim de mogelijkheid tot inspraak. De dagvoorzitter leidt u op 21 juni naar een besluitvormende stemming aan het eind van de bijeenkomst.

Programma:

16.00 opening door de dagvoorzitter, Firoez Azarhoosh.

– toelichting en advies door Pierre Mehlkopf, voorzitter stichting Meevaart Ontwikkel Groep

– vragen stellen en mogelijkheid tot debat over de genoemde keuzes, door Esma Salama, voorzitter Makassarplein Community.

– plenaire stemming over de overgang naar de nieuwe structuur: welke keuzes, welke rechtsvorm? Dagvoorzitter.

18.00 einde.

We heten u van harte welkom in de Evenaar aan het Ambonplein!

Indische Buurt Community.

PS de digitale versie van het voorstel is te downloaden via

www.meevaart.nlCategorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: