@Martenbos De kracht van het Verschil #zingeving #verbinding

“De Kracht van het Verschil”

Dat heb ik, na mijn trip door Azie, tot subtitel gemaakt van mijn werk.

De kracht om ‘het verschil’ te maken. Ik wil werk doen dat er toe doet. Welk verschil kan ik maken?

Mijn reis heeft me meer lef gegeven, maar ook veel bescheidenheid. In India en Sri Lanka zag ik de effecten van de Tsunami van 2004. Ik zag de vernielingen op de Filippijnen van cyclonen en heb zelf een lange nacht in het centrum van een cycloon vertoefd, gelukkig in een stevig huis. Ik heb de armoe gezien en geroken in Manilla, in Tamil Nadu. Ik heb de wanhoop gezien van homoseksuele mannen in Sri Lanka, India en Thailand, over hoe hun leven verder moet.

Ik heb hierbij meestal ook de enorme veerkracht gezien: opbouwen, doorgaan, genieten van wat er wel is, creatief nieuwe kansen maken, aanwezige kansen benutten. Werken/ hard werken, aandacht voor het goede, het positieve. En de stilte, de overweldigende schoonheid van de natuur en de enorme kracht van het verbonden zijn.

Ik kon steeds weer weg. Ik liet steeds weer achter.

via martenbos.Categorieën:alii

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: