Toespraak Ahmed El Mesri op 23 mei 2013 –DAM- Flashmop demonstratie

Een oproep van Ahmed el Mesri #eigenkracht #handicap #chronischeziekte #hoop

Flashmop demonstratie 23-5-‘13

Mijn naam is Ahmed El Mesri, ik ben de oprichter van Stichting Onze Hoop.

Het doel van Onze Hoop is al vanaf de oprichting in 2006 om in de buurtsamenleving zelfredzaamheid te stimuleren. Onze doelgroep betreft migranten met een beperking en hun familie.

Naast het algemene thema dat wij deze dagen steeds maar om ons heen horen over ‘crisis’ en ‘bezuinigen’ stellen wij ons thema: ‘Hoe overleef ik als burger deze crisistijd.’

Want bezuinigen, ja. Maar tot welke prijs? En hoever moeten wij daarin gaan? Betekent het dat we onszelf voor de keus gesteld zien dat we moeten gaan kiezen of we vandaag brood gaan kopen of toch de noodzakelijke medicijnen? Dat klinkt dramatisch, maar vergis u niet: voor veel mensen komt het in de praktijk hier vaak wel op neer.

En moeten we nòg meer gaan terugvallen op hulp van familie en naasten? Familie doet zelf al vaak het uiterste. Hebben ze er nog wel de energie en de gelegenheid voor in hun eigen leven? En hoe pak je dan de problemen aan waar de familie van iemand met beperkingen tegen aanloopt?

Gaan we naar een samenleving waarin mensen met een handicap nog verder geïsoleerd worden? Dat is, behalve verschrikkelijk pijnlijk voor de betrokkenen en hun naasten, vooral een smet op de samenleving van een buurt en stad.

Wij van Onze Hoop proberen mensen met elkaar te verbinden en ze te helpen zich bewust te worden dat ze er niet alléén voor staan.

Verbinding geeft hoop. En hoop zet mensen aan om niet lijdzaam af te wachten maar ook zelf zo mogelijk in beweging te komen om het eigen lot te helpen aanpakken.

Als dat is wat we als gemeenschap met elkaar willen dan zullen we dat ook mógelijk moeten maken! En dat doe je niet door alle hulp en ondersteuning weg te bezuinigen.

Nederland, let op uw zaak! Het gaat hier in de eerste plaats om MENSEN!!!, om burgers van deze samenleving die we met z’n allen maken.Categorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: