Limbos en vrienden – doe mee bij VaarMee! @Meevaart #Community

Beste Meevaarders!

Een jaar geleden begon VaarMee! met zijn reis door de wereld: in mei 2012 zijn we gestart met een Bosnische avond vol muziek, moppen, verhalen en een barbecue met cevapcici. Sindsdien hebben al heel wat mensen uit de Indische Buurt hun land van herkomst op de VaarMee! avonden laten zien. Van een Ethiopisch koffieceremonie over een crash cursus Tango dansen tot een kamerconcert van het Nederlands Philharmonisch Orkest: we hebben het allemaal meegemaakt!

De Indische Buurt is veel culturen rijk en toen we met de VaarMee! avonden begonnen was ons doel dan ook om samen met de bewoners onze landen van herkomst te verkennen. Want wie vraagt zich niet stiekem af en toe af hoe het daar is, naar welke muziek mensen daar luisteren, hoe het leven daar is, welke achtergrond sommige rare tradities hebben, hoe het eten proeft… Maar na een jaar is het nu wel tijd om even stil te staan bij het feit dat we met z’n allen hier in Nederland wonen. En het kan natuurlijk niet anders en we vinden tóch weer een stuk Nederland dat voor veel mensen eveneens een soort ander land is. Nee, niet Friesland! Deze keer gaan we op reis naar … Limburg!

Kom jij daar vandaan en leef je nu in Amsterdam? Of hou je gewoon van de provincie met het mooi landschap en het bourgondische eten? Of heb je een leuk verhaal te vertellen over deze zuidelijke provincie? Kan je een gedicht op z’n Limburgs voordragen of een liedje zingen? Doe dan mee! Stuur een mailtje als je iets wilt bijdragen: vaarmee – wij nemen contact met je op!

Natuurlijk komt er ook nog meer programma – wat dat zal zijn lezen jullie over een paar dagen in de uitnodiging. Dus zet 10 mei alvast in je agenda!

Hartelijke groet,

De VaarMee! groepCategorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: