De Evenaar gaat open! @IndischeBuurt #Stadsdeel_Oost #zelfbeheer #buurtkracht

Bericht van de Evenaar:

Beste volgers: wij gaan open! Na twee jaar leegstand heeft schoolgebouw de Evenaar een nieuwe bestemming. Wat gaan we er precies doen als Meevaart Ontwikkel Groep? Dat laten we deze week graag zien aan iedereen.

Voormalig schoolgebouw de Evenaar staat midden op het Ambonplein. In plaats van te kiezen voor bijvoorbeeld een traditionele antikraak oplossing, is het door het stadsdeel Oost tijdelijk in beheer gegeven aan de Meevaart Ontwikkel Groep (MOG).
Zij zocht al enige tijd naar extra vierkante meters in de buurt. Veel initiatieven uit de buurt blijken qua activiteiten of ruimte-eisen niet in buurtcentrum de Meevaart te passen. Verschillende bewonersinitiatieven en organisaties vinden nu hun thuishaven in de Evenaar. Denk aan jongerenorganisaties zoals StreetsmArt en de Jongeren Community; naschoolse activiteiten zoals Klassiek rond de klas, waar buurtkinderen les krijgen van leden van het Concertgebouworkest; er komen taallessen van SIPI; ouderen krijgen er ruimte; en bewonersinitiatieven zoals Schaakschool Indische Buurt en Studio 52nd gaan er aan de slag. Waar de Meevaart meer community-gericht is, is de Evenaar meer gebaseerd op het educatieve facet van buurtverrijking door bewonersinitiatieven. Ook de Voedselbank gaat vanuit de Evenaar aan het werk. Op deze manier wordt het voormalige schoolgebouw het bruisende centrum van de Ambonpleinbuurt voor en door bewoners. En dat moet gevierd worden!

Je kunt de nieuwe Evenaar op vrijdag 19 april aanstaande bezoeken vanaf 15.00 tot 20.00. We hebben een bewonersmarkt, leker eten en drinken uit de buurt, kidsspelen, live popmuziek en klassieke muziek – zowel binnen als buiten. Ook komen er niet 1, maar liefst 2 wethouders spreken, om 15.30 en om 16.30. Tijdens het Ambonpleinfestijn wordt voormalig schoolgebouw de Evenaar feestelijk geopend als huis voor de buurt. Met een tent op het plein, kinderactiviteiten, live muziek door lokaal talent, lekkere hapjes van buurtkokkin Waffa, presentaties van de organisaties en bewoners die vanuit de Evenaar gaan werken en nog veel meer. Het belooft een sprankelende middag te worden.

Adres: Ambonplein 59. Je komt op het Ambonplein via lijn 7, lijn 22, lijn 65.

En natuurlijk is de entree gratis!

Meer info: communicatie

Het programma:
15.00 uur: start Ambonpleinfestijn
15.30 uur: welkom aan de buurt door stadsdeelwethouder Nevin Özütok
16.30 uur: opening Evenaar door stadsdeelwethouder Lieke Thesingh
19.00 uur: einde

Tot vrijdag!


Met hartelijke groet,

Meevaart communicatie.

FLYER_SiB-Ambonpleinfestijn06.pdfCategorieën:alii

1 reply

Trackbacks

  1. De sekte van de burgerkracht

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: