Ontmoeting als remedie tegen radicalisering plattelandsjongeren

Vrijwillige Inzet: P005 Ontmoeting als remedie tegen radicalisering plattelandsjongeren

Logo Radicaal Jong

In dorpen rond steden dreigt de ‘Lonsdale’-problematiek toe te nemen. Autochtone jongeren koesteren er vaak negatieve vooroordelen over allochtonen en neigen naar radicale oplossingen. Hun onwerkelijke beelden kunnen gecorrigeerd worden via contact en dialoog.

Verhoogd risico
Plattelandsjongeren zijn vatbaar voor een vijandige houding jegens allochtonen. Jongeren hebben sowieso radicalere denkbeelden dan volwassenen. Op het platteland spelen daarnaast het gebrek aan normale positieve contacten met allochtonen, de hogere jeugdwerkloosheid, verveling en het relatief lage opleidingsniveau een rol. Vooral in dorpen rond middelgrote steden waar veel allochtonen wonen, ontstaan culturele spanningen. Deze kunnen bijvoorbeeld escaleren in het uitgaansleven.Categorieën:Platteland, Radicalisering

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: