Stadsdeel subsidieert Iftars

Wijzing beleid ten aanzien van het subsidiëren van iftars
Stadsdeel Zeeburg wijzigt het beleid ten aan zien van het subsidiëren van iftars ten laste van het budget Eenmalige Bewoners initia tie ven (buurtbudget).
Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan wordt genuttigd na zons ondergang. Tot nu toe was het voor vrijwilligersorganisaties mogelijk een beroep te doen op het budget “Eenmalige Bewonersinitiatieven (buurtbudget)” van stadsdeel Zeeburg voor het organi seren van een iftarmaaltijd. Dit bud get is echter met name bestemd voor een malige activiteiten in de buurt. De organisatie van een iftar door de vrijwil ligers organi­saties vormt feitelijk geen eenmalig initiatief meer maar een jaarlijks terugkerende activiteit.
Vanaf 2010 beschouwt het stadsdeel het organiseren van een iftar als een reguliere activiteit die uit de subsidie Activiteitenprogramma’s Vrijwilligersorganisaties (Civil Society) moet worden bekostigd. Vrijwilligersorganisaties die subsidie ontvangen uit het budget Activiteitenpro gramma’s Vrijwilligers organisaties worden vanaf 2010 uitgesloten van het indienen van een subsidieaanvraag voor het organiseren van een iftar ten laste van het buurtbudget. Voor 2009 geldt een overgangsregeling voor de subsidiering van iftars.

Kijk voor meer informatie op de website van stadsdeel Zeeburg.Categorieën:Burgerinitiatief, Buurt, Community Building, Religie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: