Buurtleven.nl

Opening Buurtleven.nl
Vanmiddag heb ik de opening van Buurtleven.nl bij burgemeester Cohen op de Dappermarkt bijgewoond. Het was een kleurrijke gebeurtenis. Zie hier de fotos van Harry Mertens. En hier zijn commentaar / eerste bijdrage op buurtleven.nl.

Interviews
Ik heb video-interviews gemaakt. De meningen over nut en haalbaarheid van het project lopen uiteen.
Een Surinaamse dame was enthousiast. Zij zag grote kansen voor onderlinge ontmoeting. Een jonge autochtoon vond het niks want digitale ontmoetingen zijn nep-ontmoetingen in zijn ogen. Andere bezoekers onderstreepten het belang van goede informatie over het bestaan en de mogelijkheden van de website. Sommigen raden aan een PR campagne in traditionele media zoals buurtkranten en de wekelijkse aanwezigheid van informatiestands op de markt. Een oudere Hollandse dame, sinds 1976 actief bij buurtbeheer in Oost, was komen kijken samen met haar Surinaamse partner. Zij beviel met klem aan het bereikbaar en toegankelijk maken van de site voor ouderen en allochtonen.

Mijn oordeel
Technisch gezien heb ik de site nu kunnen testen. Erg veel web 2.0 mogelijkheden (eigen inbreng en interactie). Misschien te veel mogelijkheden. De logica van de digitale dashboard is niet echt gebruikersvriendelijk. Het blijft zoeken en doorklikken. Voor de modale bezoeker wordt het even doorbijten. Zeker een punt van aandacht is de bereikbaarheid van de site die ik zelf heb kunnen ervaren: het loadt zeer traag zelf met mijn 20 MB glasvezelverbinding. Groot punt van zorg: aan de rechterkant van de site blijft een grote dynamische google map constant in zicht. Dit zorgt voor een zeer trage opbouw van pagina. Dit zal anders moeten want anders zal het zeker de belangrijkse reden zijn voor het wegblijven van gebruikers.

Video-reportage
Later zal ik mijn video-reportage van de opening uploaden.Categorieën:Amsterdam, Burgerinitiatief, Buurt, Community Building, Sociale cohesie, Zeeburgerdijk

Tags: ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: