Jos Verdier eerste allochtone burgemeester

Niet Ahmed Aboutaleb maar Roy-Ho-Ten-Soeng zou de eerste Nederlandse burgmeester met een allochtone achtergrond zijn, wordt gezegd. Maar dit klopt ook niet. De eerste likt Burgemeester Jos Verdier van Huizen te zijn:

Burgemeester van Huizen en bestuurslid van Stichting Pelita, Jos Verdier, is donderdag 23 maart jl. koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.28-03-2006Op 23 maart jl. is Jos Verdier, burgemeester van Huizen en bestuurslid van Stichting Pelita, koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. (…) Verdier voelde zich sterk betrokken bij het wel en wee van de Molukse gemeenschap, niet verwonderlijk gezien zijn eigen Indische achtergrond. Hij werd geboren in Tjireborn (1941) en kwam in 1951 met zijn familie naar Nederland. Na bijna elf jaar burgemeester van Huizen te zijn geweest, gaat Jos Verdier op 1 april as. met pensioen. Lees meer bij stichting Pelita.Categorieën:Politiek

Tags: , ,

2 replies

  1. Hartelijk dank voor uw reactie. Dit is een zeer interessante feit. Kunt u mij meer informatie verschaffen?

    Like

  2. Van 1922 tot 1944 was er een burgemeester in Arnemuiden, hij heette Herman Gerard Horninge. Hij was geboren in 1893, in Bogor (Indonesie), uit een chinees/javaanse moeder en een nederlandse vader.
    Volgens mij was hij de eerste allochtone burgemeester.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: