Martin Bosma (PVV) boos op Cadat (MDI)

Bosma boos op Cadat Net gezien op politiek24.nl: Een boze Martin Bosma, PVV-Tweede kamerlid, die fel naar mij uithaalde in relatie tot mijn voorzitterschap van stichting Magenta. Een onderdeel van Magenta is namelijk het Meldpunt Discriminatie Internet/MDI. Het MDI is opgericht in 1997 om discriminatie op het Nederlandse gedeelte van het Internet te helpen voorkomen en bestrijden. Lees hierover in een recente interview in dagblad De Pers met directeur Niels van Tamelen.

Mmmm… Waarom is Bosma boos eigenlijk? Tja… het MDI heeft vorige aangifte gedaan tegen de PVV-leider. En Magenta heeft in december 2007 het initiatief genomen van een ‘lettre ouverte’ / verklaring Doe maar een vóór-beweging (pdf-bestand) inzake de PVV. Deze brief is door verschillende maatschappelijke organisaties ondertekend.

Ad hominem
Bosma speelde dan vanochtend de zaak ad hominem. Hij referereerde aan mijn Franse politieke verleden. ‘Uiterst links’ zei de boze tong alsof het om geheimen ging! Beste Martin, meer informatie over mijn ‘engagement politique‘ in de Franse campagne présidentielle 1988 voor de ‘Mouvement Juquin‘ is beschikbaar (not restricted 😉 bij het Amsterdamse Instituut voor Sociale Geschiedenis / IISG. Lees verder bij het IISG over de ‘Campagne Juquin Collection‘. Aude Godillot heeft in 2001 een skriptie (in het Frans) over deze campagne geschreven. Ik ben destijds door haar geïnterviewd. De skriptie is hier (pdf, 1174.5K) te downloaden.

MB verwees in zijn verhaaltje naar mijn raadslidmaatschap voor GroenLinks in Amsterdam Zeeburg. Deze periode van mijn leven is ook in het Amsterdamse archief goed gedocumenteerd. Lees hier verder.

Verkeerde uitspraak
Bosma sprak mijn van oorsprong arabische naam (Cadat) verkeerd uit als Sadat terwijl de juiste uitspraak luidt… Kada (sic!). Ook spraak hij mijn bretoonse naam (Brieuc) verkeerd uit als brieke i.p. briejeu… Meer informatie over mijn gemengde afkomst en mijn familie(naam) lees men verder hier.Categorieën:Antiracisme, Français à l'étranger, Moi, Multiculturele samenleving, Politiek, Racisme

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: