Wanda Pelt over inburgering in Amsterdam

Wanda, blog – Hyves.nl: always in touch with your friends

Tot nu toe niet aan toegekomen, maar lees net het artikel van Firoez Azarhoosh en Marjan Delzenne in Het Parool van vorige week. Nu dan toch maar mijn frustratie over de toestand met de inburgering in Amsterdam op de blog. Niet even een kort stukje, maar een heel verhaal. Ik ben er immers de afgelopen jaren soms dag en nacht mee bezig geweest, niet alleen als programmamanager Inburgering voor heel Amsterdam, maar ook als partner van mijn eigen Cubaanse inburgeraar en als bestuurslid van de Stichting Buitenlandse Partner. En daar verschijnt dan paar maanden geleden eerst dat vernietigende rapport van de Adviesraad Diversiteit en Integratie van Amsterdam en daarna het onderzoeksrapport van Radar Advies. Ik val van mijn stoel, als ik dat es en stuur meteen een mail naar Omar Ramadan, een van de onderzoekers, die ik ook vanuit een andere hoedanigheid ken:

Hoi Omar,
Ik heb met interesse en stijgende verbazing het RADAR-advies mbt de inburgering in Amsterdam gelezen. Jullie ideeën en aanbevelingen heb ik als programmamanager Verbetering Inburgering Amsterdam bij DMO/E&I al in voorjaar 2004 in een beleidsnota Manifest Inburgering Amsterdam neergezet. Deze nota, met opzet in concept als discussiestuk openbaar gemaakt, heb ik interactief, met veel input van alle belanghebbenden via een 6-tal groepssessies besproken en van commentaar laten voorzien. Er was breed draagvlak voor en hij is eind 2004 eveneens unaniem door B&W en Gemeenteraad geaccordeerd.Categorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: