EenVandaag : Bejaardenhuis voor Turken geopend in Amsterdam

scl1

Amsterdam heeft sinds kort een tehuis voor Turkse bejaarden. Het huis heet Ikinci Bahar, dat betekent tweede lente. Het groepswonen voor allochtone ouderen neemt toe. Er bestaan onder andere al ouderenwoongroepen voor Surinamers, Kaap-Verdianen en Chinezen. Nu is er ook een voorziening voor Turkse ouderen. EénVandaag neemt een kijkje bij drie bewoners. Uitzendingen: 3 april 2008 / Nederland 1

Het is zover. Vandaag ben ik, als adviseur Leefbaarheid bij MOVISIE, te zien in  het TVprogramma EénVandaag. In EénVandaag word ik (kort) geïnterviewd over de vraag waarom allochtone ouderen nog weinig gesignaleerd worden in de reguliere woongroepen in Nederland, naar aanleiding van de opening van een Turkse ouderenwoongroep in Amsterdam.Categorieën:Amsterdam, Movisie, Multiculturele samenleving, Ouderen, Televisie, Welzijn

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: