Nieuws uit Amsterdam: neo-liberale stad?

 

Amsterdam neoliberale stad? 6 januari 2008 – Steken Marokkaanse jongeren in Slotervaart autos in band omdat dit de enige manier is waarop ze zich kunnen uiten in een gedepolitiseerde neoliberale stad, waarin zelfs de bewonersparticipatie is geprivatiseerd? Een nieuw boek roept op tot een terugkeer naar een werkelijk democratische stadspolitiek. Amsterdam investeert honderden miljoenen euros in de Zuidas, het nieuwe zakencentrum ten zuiden van de stad (bedrijven zullen ook in het project investeren, maar als het mislukt worden hun verliezen gecompenseerd met geld van de belastingbetaler). Ondanks de omvang van het project is er nauwelijks discussie over geweest. Besluitvorming is een ondoorzichtig proces waarin bestuurders, banken en andere investeerders de dienst uitmaken.Categorieën:Amsterdam, Community Building, Politiek

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: