NOS Headlines – Doekoe en Jonko – Nieuws

Een prachtige reportage… Draait nu op NL2.

image Criminele jongeren, ze krijgen veel aandacht in de media, maar je hoort ze vaak niet zelf aan het woord. Tot nu toe dan. Regisseur Joost Ranzijn heeft over drie criminelen in Arnhem een film gemaakt: Doekoe en Jonko. De drie hoofdrolspelers pleegden in 2004, toen ze tussen de 15 en 18 waren, een reeks roofovervallen in de wijk Klarendal. Ze deden dat om aan geld te komen voor wiet, en mensen beroven was de makkelijkste manier. Nu spelen ze zichzelf in Doekoe en Jonko (geld en wiet). “Het was grappig om na te spelen”, zegt een van hen. “Je ziet de pijn in de ogen, je ziet hoe die mensen in het echt geleden hebben, dat is spannend, maar ook grappig”. “We dachten toen alleen maar aan onszelf”.Categorieën:Multiculturele samenleving, Veiligheid

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: