IENS Proever aan het woord: Marijke VOS

Marijke VOS
Marijke VOS
Marijke VOS
Marijke VOS
Marijke VOS
Marijke VOS
Marijke VOS
From: IENS Independent Index
Subject: IENS & OUTS: IENS van website tot gids

Proeverprofiel IENS-proever: Marijke Vos Leeftijd: 49 jaar Opleiding: Biologie op de Landbouw-Hogeschool te Wageningen Woonplaats: Amsterdam Beroep: Wethouder van Zorg, Milieu, Personeel en Organisatie in Amsterdam Uit eten: Eén keer per week (vrijwel altijd privé)

Meestal loop ik gewoon de Jordaan in, op zoek naar een leuk restaurant. Italiaans, Indonesisch en Indiaas eten vind ik erg lekker, maar eigenlijk is er niet een bepaalde keuken favoriet. Er is wat mij betreft één belangrijke voorwaarde waar een restaurant aan moet voldoen: er moet voldoende keus zijn in vegetarische gerechten. Ik eet namelijk geen vlees en zelden vis.

Bij de beoordeling van een restaurant is het eten voor mij het allerbelangrijkst. Daarnaast let ik ook op service. Is men bereid je te helpen en écht aandacht te geven? Qua sfeer vind ik kleine en intieme restaurants het fijnst; daar kun je tenminste goed met elkaar praten.

IENS gebruik ik vooral wanneer ik van tevoren een eetafspraak maak. Handig als je op zoek bent naar het beste restaurant in een wijk die je niet zo goed kent. Ook lees ik graag op IENS de bevindingen ten aanzien van nieuwe restaurants. Soms laat ik daar mijn keus door bepalen; als er veel negatieve meningen op staan ga ik elders eten.

Momenteel zijn we binnen de gemeente bezig met het project De Proeftuin. Het primaire doel daarvan is Amsterdammers bewuster te maken van gezond en lekker eten in en rondom de stad. Daarnaast moet dit project Amsterdam culinair op de wereldkaart zetten. Mijn betrokkenheid bij De Proeftuin heeft als leuke bijkomstigheid dat ik nu ook professioneel met culinair Amsterdam bezig ben. Op 7 december aanstaande vindt het eerste symposium plaats, genaamd: ‘Eten, schakel tussen stad en streek’.

Wil jij ook een keer meeproeven voor deze rubriek? Geef je op via Sharine de Rooij.Categorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: