Het zelfbeeld van Amsterdamse migrantenpolitici in de jaren negentig

Dit onderzoek schetst het politieke zelfbeeld van migranten die zich in Amsterdamse politieke partijen geprofileerd hebben als ‘migrantenkandidaten’ voor de (deel)raadsverkiezingen. Het werd tussen 1990 en 1994 uitgevoerd als onderdeel van een vergelijkende studie naar migrantenpolitici in Amsterdam en Parijs, waarover Cadat in zijn proefschrift hoopt te rapporteren. In dit artikel beperken wij ons tot de migrantenpolitici in Amsterdam. Het feit dat zij hun politieke activiteiten tenminste voor een deel binnen bestaande politieke partijen ontplooien is uitdrukking van een strategie gericht op politieke integratie in de Nederlandse samenleving. Dat zij hun etnische achtergrond relevant achten voor hun politieke activiteiten, betekent dat zij hun integratie op basis van enige vorm van collectief handelen trachten te verwezenlijken.Categorieën:Artikelen, Onderzoek

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: