Elqalem.nl: uniek! het allereerste islamitische internet-magazine van nederland!

In het land waar racisme vroeger openlijk werd geuit door gescheld op huidskleur, een minderwaardige benadering van etnische minderheden en “incidenten” waarbij enkele allochtonen werden blootgesteld aan gevechten met grote groepen ‘skinheads’ en soortgelijk extreem-rechts gespuis, heeft de term ‘racisme’ een nieuwe dimensie, en ook een nieuwe uitvoering gekregen: het gaat gepaard met 3-delige pakken, mooie praatjes over vrijheid en democratie en uitroeiing van excessen die voor het gemak vrij snel worden gebombardeerd tot terrorisme. In mindere mate, komt het eerder genoemd openlijk gescheld nog steeds voor. En alles wat deze vorm van selectieve gelijkwaardigheid ‘ondermijnd’ wordt voor het gemak maar bestempelt tot fascisme. Het is een zieke vorm van humor. Ter illustratie: je wordt uitgemaakt voor ‘kloteallochtoon’ door een autochtoon, en als je daar iets van zegt, dan ben jij de racist, terwijl degene in dit geillustreerd geval het meest aanspraak maakt op die kwalificatie, degene is die een ander aanvalt op diens religie, etnische afkomst of huidskleur. Het is ondertussen ‘een echt Nederlands ding’ geworden.Categorieën:Multiculturele samenleving

Tags: ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: