‘Het is een incident meneer’

‘Alle Kanker Joden aan het gas’, ‘Hitler, Hitler, Hitler’ schreeuwen relschoppers in Amsterdam. Vlaggen met hakenkruisen. Een nazi-manifestatie? Nee, een demonstratie, georganiseerd door het Komitee Marokkaanse Arbeiders in Nederland (KMAN). Oss: de ruiten van de synagoge worden ingegooid. Emmen: in de synagoge wordt brand gesticht. Opnieuw Amsterdam: voor de deuren van synagogen wordt vuilnis gestort. Joodse jongeren worden op straat en in de tram uitgescholden en aangevallen. Daden, gepleegd door zowel Marokkaanse als autochtone jongeren, soms gezamenlijk. De herdenking bij het Monument voor het Joods Verzet wordt afgelast uit angst voor verstoring. De joodse gemeenschap voelt zich bedreigd en vraagt om politiebewaking. Anno 2000 een sinister beeld in het land van het poldermodel, waar over een week de Kristallnacht wordt herdacht.

Lees meer…Categorieën:Antiracisme, Artikelen, Multiculturele samenleving

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: