Jongeren buiten beeld beter bereiken

Er is een groep van ruim 65.000 jongeren die onder de radar van overheidsinstellingen blijft. Hoe kunnen deze instellingen de ‘jongeren buiten beeld’ bereiken en activeren?

Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) van oktober 2013 laten zien dat er in Nederland 134.430 jongeren en jongvolwassenen tussen 15 en 27 jaar waren, die geen onderwijs volgden, niet werkten, geen uitkering hadden en niet als werkzoekende ingeschreven stonden. Deze zogenoemde jongeren buiten beeld bewegen zich onder de radar van de overheid. Verondersteld wordt dat van een groot aantal van deze jongeren bekend is, waarom zij niet in beeld zijn. Een deel van hen heeft recent onderwijs gevolgd, een recent arbeidsverleden, een partner en/of kind, was onderdeel van een institutioneel huishouden, zat in detentie en/of was bekend bij jeugdzorg. Wat er overblijft is een groep van in totaal 65.910 zorgwekkende jongeren buiten beeld waar ministeries, gemeenten en andere organisaties helemaal geen zicht op hebben.

Lees meer en download handreiking en impact-tool…Categorieën:Handreikingen, Jongeren, Jongeren Buiten Beeld, Landingspagina, Methodieken

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: