PATRICK GOFRE “Les grandes aventures d’Achmed” – t/m 11 februari in Kunsteyssen, Alkmaar

Kanaalkade 65-66 in Alkmaar

13 JANUARI: OPENING NIEUWE EXPOSITIES IN KUNSTEYSSEN | films en foto’s | installaties | lezing | toneel |

Kunsteyssen, centrum voor hedendaagse kunst in Alkmaar, opent het nieuwe jaarmet een drietal bijzondere exposities, een lezing met een zeer actueel thema en de aftrap voor een nieuwe serie “artists in residence” projecten.

Op zaterdag 13 januari om 15.00 uur worden de tentoonstellingen van Patrick Gofre, Philipp Boetcher, Sandor Klijn en Ronald Detige plus de eerste editie in de reeks “artists in residence” offici륬 geopend. Aansluitend kunt u van 16.30 tot ca. 17.00 uur een lezing van theatermaakster Birgitta Hacham bijwonen over de manier waarop kunstenaars een rol kunnen spelen in het maatschappelijk proces van migratie en integratie. De vernissage en lezing worden afgesloten met een borrel. U bent van harte welkom om de opening van de exposities en de lezing bij te wonen!

In samenhang met het thema van de expositie van Patrick Gofre en de lezing van Birgitta Hacham over integratie en migratie kunt u met korting de voorstelling Sivas van Theater Rast bezoeken die op 13, 14 en 16 januari in Provadja wordt opgevoerd. Kunsteyssen bezoekers betalen 8,- i.p.v. 10,-. Voor meer informatie: http://www.provadja.nl.

Kunsteyssen is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00. De entree is 2,- ( 1,-PAS 65 en CJP). Kunsteyssen is gevestigd aan de Kanaalkade 65-66 in Alkmaar.

PATRICK GOFRE “Les grandes aventures d’Achmed” – t/m 11 februari

Patrick Gofre, een van oorsprong Franse beeldend kunstenaar die woont en werkt in Friesland,speelt in deze actuele installatie van vier korte films en 10 mansgrote fotos zelf de rol van Achmed, op het eerste gezicht een typische “buitenlander”, maar in tweede instantie meer het volkse autochtone type. Gofre speelt met allerlei cliché rondom de allochtone en autochtone Nederlander. In de avonturen die Achmed beleeft verwerkt Gofre de voortdurende stroom van berichtgeving in de media over buitenlanders, vreemdelingenhaat, ons gevoel van veiligheid, criminaliteit en het recht in eigen hand nemen.

LEZING BIRGITTA HACHAM Op 13 januari van 16.30-17.00 uur zal Birgitta Hacham een lezing geven in Kunsteyssen over de manier waarop kunstenaars vanuit diverse disciplines een rol kunnen spelen in het maatschappelijke proces en debat omtrent migratie en integratie. Ditzelfde actuele thema komt terug in de expositie van kunstenaar Patrick Gofre die vanaf 13 januari in Kunsteyssen te zien is.
Birgitta Hacham is een veelzijdig theatermaakster, tekstschrijfster en beeldend kunstenaar die inmiddels een groot aantal films, scenarios en toneelstukken, vaak met een multi-culturele thematiek, op haar naam heeft staan. Met haar werk won ze diverse prijzen, waaronder de Hollandse Nieuwe Toneelschrijfprijs/Cosmic Award voor haar toneeltekst Tnl (trouw en liefde). Deze prijs is een aanmoedigingsprijs voor nieuw schrijftalent dat het Nederlands toneelrepertoire meer kleur geeft. In 2004 is de succesvolle voorstelling Ik, mijn rozentuin, waarvoor Birgitta de tekst schreef. Het stuk, dat door heel Nederland is opgevoerd, handelt over vier Marokaanse vrouwen die ervaringen delen over de liefde en het huwelijk.

Over Kunsteyssen Kunsteyssen is het nieuwe centrum voor hedendaagse kunst en cultuur in Noord-Holland Noord. Kunsteyssen is gevestigd in de oude kaasfabriek van Eyssen. Het gebouw is door de gemeente Alkmaar in ieder geval tot mei 2007 in bruikleen gegeven aan stichting Kunsteyssen.

Oude kaasfabriek De voormalige fabriek heeft drie verdiepingen, in totaal meer dan 3000 m2. De eerste en tweede verdieping zijn kaal en ruig, bruikbaar voor iedere denkbare kunstuiting. Op de tweede verdieping is ook een zwartgeverfd deel, dat bij uitstek geschikt is voor film- en videokunst. Op de derde verdieping is een eenvoudig theater met een tribune voor 270 toeschouwers, een kleedruimte, werkplaats, toiletten en foyer. Het gebouw is zo groot dat meerdere activiteiten tegelijkertijd kunnen plaatsvinden.

Multi-disciplinair Verschillende kunstdisciplines in allerlei vormen zijn te zien in Kunsteyssen: tentoonstellingen, manifestaties, voorstellingen op locatie, lezingen, discussies en inter-views. Kunsteyssen onderscheidt zich van bestaande kunstpodia in Noord-Holland door haar laboratoriumfunctie en door het discipline overschrijdende karakter. Kunsteyssen is een plek voor regionale, provinciale en landelijke initiatieven. De programmering richt zich op een nieuwsgierig publiek. Een publiek dat geprikkeld wil worden door hedendaagse kunstuitingen.

Met dank aan De projecten in Kunsteyssen worden mede mogelijk gemaakt dankzij subsidies van o.a. de Gemeente Alkmaar, St. CAIen de Provincie Noord-Holland.

Post van Kunsteyssen Wilt u geen post van Kunsteyssen meer ontvangen?
Afmelden kan via een mail naar: publiciteit@kunsteyssen.nl met als onderwerp ‘afmelden post van Kunsteyssen’.Categorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: