Bewonersdeal Open Overheid #LBD15

Op het thema 'Open Overheid' komen Arnhem6811.nl, Bewonersbedrijf Berflo Es Hengelo en Wijkbelangen Emmerhout samen met de Open State Foundation, het Centrum voor Budgetmonitoring en Burgerparticipatie en Movisie overeen:

  • Dat zij samen de mogelijkheid verkennen voor een pilot om de gemeentelijke financiele administratie gebiedsgewijs in te richten (het geocoderen van inkomsten en uitgaven bij het invoeren van informatie).
  • Met als doel ervaring op te doen met het verbinden van de wereld van Open Data (Open Spending) en de wereld van Budgetmonitoring / Burgerbegroting opdat Open Data en Burgerparticipatie op buurtniveau elkaar versterken. Zo krijgen inwoners zicht op de financiële stromen van en naar hun wijk/buurt en hebben zij de benodigde informatie om optimaal te kunnen participeren.

 

 Categorieën:alii

Tags: ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: