Altijd Wat Innovatie: Duurzaamheid. Met Thomas Rau van @Turntoo_Tweets via @SietskeLigtvoet van @AltijdWatNCRV @EigenHaard #circulaireeconomie

Altijd Wat Innovatie: Duurzaamheid

Fragment uit Uitzending Altijd Wat – 26 augustus 2014

De tweede aflevering van een serie over innovatieve  oplossingen voor problemen in de toekomst. Duurzaam architect Thomas Rau vindt dat we radicaal moeten afrekenen met bezit en het verspillen van producten en grondstoffen. In zijn toekomst verdwijnt niets maar wordt alles steeds weer opnieuw gebruikt. En bezitten we zo weinig mogelijk, maar gebruiken we hoogwaardige producten die eigendom blijven van de fabrikant. Voor Rau is die toekomst al heel dichtbij en zien we in zijn projecten dat al terug. Bijvoorbeeld in het gemeentehuis in Brummen en het nieuwe kantorenpand van netwerkbeheerder Alliander in Duiven.

Straks vanavond bij Altijd Wat om 21:10 uur.

Ik kom ook kort aan het woord. Sietske Ligtvoet heeft mij thuis geïnterviewd vanwege mijn deelname sinds 2011 aan het project ‚Besparen in huis met goed apparatuur’ van woningcorporatie Eigen Haard. Ik heb namelijk als eerst een… circulaire koelkast.

Vorige jaar heeft hierover Frans Bromet een videoverslag gemaakt. De Huurderskrant heeft mij geïnterviewd. En ik schreef een weblog over mijn opvatting van de circulaire economie als een vorm van Nieuwe Eigendom.
Lees meer in mijn weblog ‚Mijn circulaire economie’ van 16 juli 2013.Categorieën:Circulaire economie

Tags:

1 reply

  1. Een interessant tv-programma.
    Vriendelijke groet,

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: